Modne kuće na vrhuncu u simbiozi sa vodećim modnim časopisima su upravo te koje diktiraju "trend". Kao i uvek u modi - neki se trendovi vraćaju, a neki su ipak uzeli kartu u jednom smeru. 

U nastavku možete da pročitate šta će to osvajati modni svet u predstojećoj sezoni kada je u pitanju muška moda.

Fendi

Fendi se i ovaj put poigrao sa modom u svom stilu kreiravši komade koji obiluju bojenim krznom i to u nijansama od lavanda ljubičaste pa do agresivnijih tonova crvene boje. Ovaj put je Lagerfeld kao kreativni direktor otišao korak dalje te je kao upečatljivi aksesoar dodao kape sa natpisima poput ‘think’ i ‘fantastic’.

Foto: Instagram/fendi

Na drugoj strani možemo pronaći Haider Ackermanna koji je akcenat u svojoj kolekciji stavio na šare - pepito, pruge, tačkice. Samo recite. Print preko printa, šara preko šare? DA,DA,DA.

Dolce and Gabbana

Stefano i Dominico su kako se čini sav svoj rad godinama unazad uokvirili u jednu celinu koja će zaista ostaviti traga kao primer budućim generacijama.

Moderni šinjeli, jakne brucoša sa američkih koledža, printovi u baroknom stilu, crno-beli klasici kao i šare i printovi iz raznih umetničkih pravaca su deo modnog performansa kojim su njih dvojica oduševili sve pripadnike modnih krugova koji su bili svedoci stvaranja istorije.

Pod hasthagom #DGMillenials, Instagram je bio prepravljen postovima svih koji su prisustvovali ovom događaju na Milanskoj nedelji mode.

Foto: Instagram/dolcegabbana

Balenciaga

Francuska kuća Balenciaga je očarala sve svojom poslovnom, a opet kežual elegancijom. Takođe, oni se nisu posvetili samo jednom stilu već su ga obogatili i oversized komadima sa dizajnom logoa kakav smo mogli da vidimo u 90-im godinama prošlog veka.

Foto: Instagram/balenciaga

Valentino

Na drugoj strani imamo Valentino koji je oplemenjen i predstavljen kroz različite vrste kaputa. Ravni krojevi, kaputi bez rukava, pastelno bojeni i naravno statement momenti.

‘Beauty is a birth right, so reclaim your heritage’ - mantra ili savet? Razmislite o tome.

Prada

Kada je u pitanju Nedelja muške mode Prada je jedna od modnih kuća na kojima se uobičajeno nalazi spotlight.

I to upravo sa razlogom. Kolekciju za jesen / zima 2017 su predstavili u stilu 70-ih godina - pomalo hippie, pomalo boho. Somot je i ove godine neizbežan detalj kada je u pitanju ovaj italijanski brend. Naočare sa ombre prelivima od tamno kestenjaste do svetlijih tonova žute.

DsQuared

Kao totalni opozit možemo uzeti DsQuared brend pod rediteljskom palicom modnih blizanaca Dean i Dana.

Oni su kao imperativ za ovu sezonu predstavili oversized komade, slojevito oblačenje, kao i apsolutni imperativ u ovoj i prethodnoj sezoni - jakne i prsluci sa sa ovčijom kožom. Među pripadnicima ovog komada naćićete i brend Acne i Burberry.

Rihanna je među pvima prigrlila ovaj trend. DNK modnog stvaralaštva ovog dvojca je definitivno mix&match momenat.

Photo: Instagram/dsquaredofficial

Da bismo uokvirili ovu priču u jednu jednostavniju celinu navešćemo par pravila koji prednjače u odnosu na svoje drage kolege.

Dakle, kako biste ispratili svetske standarde obogatite vaš ormar komadima sa nekom šarom(naša preporuka-tačkice), odvojite novac za dobar kaput jasnijih linija i kroja, i sve to upotpunite statement komadima i somotskim detaljima.

Slojevito oblačenje i spajanje nespojivog. Spremni ste!

Tekst: Nemanja Lalatovic

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/