Da li se sećate prvog, premijernog gledanja serije koja danas ima milione poklonike i fanova koji su jedva dočekali vest da ćemo uskoro gledati i treći filmski nastavak? HBO možda i nije znao koliko ćemo se zaljubiti u dugodovštine Mirande, Charlotte, Samanthe i Carrie, ali slobodno možemo da kažemo da nijedna serija nije izazvala toliku pažnju i popularnost. Posebno kod lepšeg pola.

A sve je počelo od te uvodne špice u kojoj Carrie trčkara ulicama Njujorka dok iza nje usporeno se kreće autobus na kom je reklama za njenu kolumnu.

Iako pamtimo skoro sve scene i dijaloge, naš crush je bila i odeća. Možda je lakše da razmislimo koji outfit ne želimo da posedujemo kada je u pitanju kostimografija ove čuvene serije, a ne onaj koji želimo, jer želimo ih sve! Naročito one koje je nosila Carrie.

Kroz praktično svaku epoizodu provlači se moda kao važan faktor, ali i imena svetski poznatih dizajnera. Ipak, kada je u pitanju ova - sada već uveliko čuvena tutu suknjica s početka špice, ime na njenoj etiketi nema nikakvu težinu u modnom svetu. Surprise, surprise!

Kostimografkinja Patricia Field kupila je ovu suknjicu od tila u obližnjoj robnoj kući i to u korpi u kojoj su stajale stvari na sniženju.

"Platila sam je čitavih 5 dolara!" , otkrila je Patricia u intervjuu za WWD magazin.

Koliko je ovaj model suknje postao popularan najbolje govori podatak da je kostimografkinja ubrzo kreirala i svoju, skoro identičnu verziju ove suknje, koju već godinama prodaje na sajtu patriciafield.com u sklopu svog redovnog asortimana ponude.

Popularnost ovog modela ne jenjava, ni godinama nakon prestanka emitovanja serije, pa čak iako je cena prvobitnog modela smešno niska, na sajtu kostimografkinje košta značajno više, tačnije 160 dolara!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/