Prošla godina je bila prilično turbulentna u modnoj industriji. Odlasci i dolasci su zahvatili sve - Yves Saint Laurenta, Diora, Calvin Kleina, Lanvina. Taman kad smo pomislili da je to, to, u januaru je Clare Waight Keller objavila da nakon šest godina napušta kormilo brenda Chloe i da će svoju zadnju kolekciju za kuću prikazati na PFW koji je održan prošle nedelje. 

Dok smo se mi još uvek pitali ko će naslediti veliku i omiljenu nam Clare, stigla je vest da je Natacha Ramsey-Levi imenovana novim Kreativnim direktorom kuće. Naslednica Ramsey-Levi je relativno nepoznato ime, posebno fanovima modne ali je zato u francuskom krugu itekako popularna kao It cura pariske party scene. 

Anagažovanje "insajdera" je postalo popularno još od momenta kada je na čelo Guccia došao Alessandro Michele, a na mesto kreativnog direktora Mulberryja postavljen Johnny Coca, tadašnji dizajner aksesoara u Celine. 

Natacha nije autsajder u modnom svetu ili neko ko nema uticaja i dovoljno iskustva za ovaj posao. Od 2013., Ramsey-Levi je desna ruka Nicolasa Ghesquierea i aktuelni direktor dizajna u Louis Vuittonu, neko ko kordinira između slavnog kreatora i enormnog tima.  

"Drago nam je što je Natacha sa nama. Njeno dugogodišnje iskustvo u dve prestižne modne kuće i njena kreativna, inspirativna energija mogu samo da doprinesu razvitku naše kuće koja pretenduje ka fuziji pariske haute couture mode i mladalačkog, buntovnog stava koji krasi sve Chloe devojke," stoji u saopštenju brenda.

Pre Louis Vuittona, Natacha je radila sa Ghesquièreom za Balenciagu nakon što se njegovom timu pridružila kao stažista pre 15 godina. Ramsey-Levi je studirala u pariskom Paris 8 University i pri Studio Berçot, privatnoj francuskoj modnoj školi čiji studenti su bili Isabel Marant i Nicole Farhi.

“Želela sam da budem istoričar, ali onda sam slučajno se susrela sa Balenciagom i odbacila tu ideju. Kako da budem istoričar pored onakve mode, siluete. To je ono što smo Nicolas i ja zamislili od starta za tu kuću - devojku koja je mlada, kul i androgena!" 

Natacha je do sada napomenila nekoliko puta koliko joj je stažiranje pomoglo da napreduje i bude tu gde je sada.

"Nosila sam kafe, doručak, stvari svima, ali nije mi bilo teško. Bili smo tada relativno mali tim pa sam u startu imala priliku da radim blizu Nicolasa i učim posao. Posao je počeo polako da se širi i ja sam preko noći postala njegova desna ruka, a kasnije i direktor dizajna. Nicolas mi je kao brat, a tim kao druga porodica, ali sada je vreme da započnem nešto solo."

Ramsay-Levi je udata za Oliviera Zahma, modnog fotografa koji je na glasu da je "najprljaviji" i urednik je magazina Purple. Par ima ćetvorogodišnjeg sina, Balthusa Billyja.

“Olivier i ja smo se upoznali pre 8 godina. Prvo smo bili dobri prijatelji, a kasnije smo započeli vezu. Taj prelaz se desio spontano, prirodno. Vrlo smo slični. Delimo ideje, estetiku sedamdesetih, otvorenu vezu bez pritisaka, suknji. Pre 5 godina smo raskinuli. Bio je to dramatičan razlaz koji je završio i na njegovoj Tumbrl stranici. U međuvremenu smo se pomirili i nakon dve godine dobili sina. Ne živimo zajedno, to je muka za nas. Probali smo ali nije išlo. Međutim, on je moj najbolji prijatelj i moj mentor."   

Ramsay-Levi će svoju prvu kolekciju za Chloe prikazati na Pariskoj nedelji mode u septembru 2017.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/