Uprkos činjenici da ih je odevao u prošlosti, modni dizajner Zac Posen je odbio da oblaći Ivanku ili Melaniju Trump, za njihov boravak u Beloj kući.

U intervjuu koji je dao za The Daily Beast, Posen je napomenuo da se to odnosi na celu porodicu Trump.

Ovom odlukom on se pridružio istomišljenicima, dizajnerima Marc Jacobsa i Tom Fordu koji su nedavno odbili bilo kakav vid saradnje sa Prvom damom. 

 “Veoma sam uznemiren zbog sadašnjeg stanja. Uvek pokušavam da budem optimističan. Mislim da će sloboda prevladati“, istakao je Zac. 

Posen je takođe prokomentarisao trenutnu političku klimu...

“Svi imaju glas, u modi ali i svakom drugom polju. Postoje određena pitanja koja me duboko uznemiravaju. Prava LGBT zajednice, imigranti, finansiranje umetnosti, planiranje roditeljstva i prava žena. To su teme koje su veoma bliske mom srcu, te koristim moj lični glas i snagu da se borim za njih. Mislim da svaki brend i osoba imaju pravo da se njihov glas čuje. “ 

Nakon što je Prva dama nedavno nosila Michael Korsa za važan govor njenog supruga u Kongresu, Kors je rekao za New York Times da je gospođa Trump dugo bila klijent njihovog butika u Njujorku, te da je to presudilo. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/