Juče smo saznali vest da Jenna Lyons, jedna od najsimpatičnijih dama modnog sveta više neće biti deo J.Crewa.

"Nikada ni u najluđim snovima nisam zamišljala da ću raditi sa ovako sjajnim ljudima koji imaju divan vajb, ne samo za modu već i ostale stvari. Mickey (Drexler) spada u najtalentovanije vizionare mode i verujem da će brend nastaviti uspešno da funkcioniše u novom poglavlju koje im sledi. Nakon toliko godina u J. Crewu osećam se ponosno što sam bila deo tima. Sjajnim kreativcima koji ostaju i onima koji dolaze želim sve najbolje."   

Lyons, čiji lični stil je mešavina muškog, boyish načina odevanja sa savršeno ukombinovanim detaljima koji su vrlo catchy je postala prepoznatljivo i omiljeno lice mode na ulicama fashion metropola. Na njeno mesto kreativnog direktora J.Crewa u ovom trenutku doći će Somsack Sikhounmuong, aktuelni dizajner ženske mode, dok će Lyons ostati savetnik brenda još tokom ove godine.

Koliko je Jenna veliko i uticajno ime u modi možda najbolje dokazuje Leandre Medine, njena draga prijateljica i osnivač iza sajta Man Reppeller koja smatra da u modnom svetu nema veće ikone od Jenne i da je upravo ona unela revoluciju u oblačenju Njujorčanki ali i ostalih stylish dama.

"Nikad mi nije palo na pamet da se pojavim na nekom događaju u balskoj suknji i džemperu dok nisam videla Jennu Lyons na Met gali pre 6 godina. Taj look je u isto vreme bio toliko revolucionaran, koliko i očigledan. Jenna je ta koja većinu stvari kad uradi, svi kažemo pa da, kako je jednostavno i kako se mi nismo setili, ali eto uglavnom se ona tih kombinacija baš prva seti." 

U nastavku pogledajte kako je Leandre "dešifrovala" Jennin stil:

Vi vidite samo jednu običnu košulju, otkopčanu pri vrhu, dok Jenna vidi komad koji će da obeleži vaša poslovna izdanja. Zavucite rukave, podignite kragnu, otkopčajte ne jedno, već dva dugmeta, uvucite pola strane u jeans (tamo gde nema dugmadi) i videćete transformaciju. 

Tamo gde vi vidite jednu military jaknu, ona vidi savršenu priliku da napravite konstrast vašim print pantalonama ili statement suknjom.

Ne pada vam na pamet da ponesete nešto svetlucavo. Eventualno samo za doček Nove godine, ali Jenna u svetlucavom komadu vidi neutralan detalj koji možete da iskombinujete uz bilo šta.

Vi paničite kada vam je kosa prljava, a Jenna je samo zaveže u nisku punđu i pospe šampon za suvo pranje.

Vama su baletanke najdosadniji model obuće, ali ne i Jenni koja ih upari sa oversize pantalonama dajući im priliku da zablistaju.

Duks ste poslednji put nosili u srednjoj? Jenna ga nosi svaki drugi dan uparenog sa kravatom i svetlucavom pensil suknjom i belim patikama.

Da, toliko je Jenna sjajna i neprevaziđena. Ne smemo da zaboravimo kako je Lyons pokazala da su blejzeri basic i statement komad, koji možete da nosite u bilo kojoj prilici, kao i da cigaret pantalone spašavaju svaku situaciju kada mislite da nemate šta da obučete. Takođe, da su naočare za vid jedan od efektnik aksesoara ako nsite znali, te da je slojevitost i u letnjem periodu chic, kao i da visinu štikle ne treba da krojite prema svojoj visini, već prema proporcijama vašeg outfita. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/