Ovalni ružičasti dijamant od 59.6 karata je prodat za neverovatnu sumu od 71.2 milionara dolara na aukciji koju je organizovala aukcijska kuća Sotheby's Asia. To je najveći polirani dijamant u svojoj klasi koji je prodat na aukciji. 

Pink Star je od danas vlasništvo lokalne hongoške draguljarnice Chow Tai Fook, nakon petominutih nadmetovanja između tri zainteresovana kupca koja su se takmičila preko telefona za pomenut dijamant.

Inače, ružičast dijamant je već jednom bio ponuđen na prodaju pre 4 godine, ali tadašnja prodajna suma od 83 miliona nije mogla da se naplati od kupca. Ovoga puta, Patti Wong, glavna ispred Sotheby's Asia je izjavila da je čak troje kupaca bilo spremno da plati više od 70 miliona za Pink Star.

"Sva tri kupca su naši stalni klijenti koji su ispunjavali sve svoje dogovorene isplate, i spadaju u sigurne kompanije i ljude na koje možemo da se oslonimo u bilo kom trenutku, tačnije sa sigurnošću da garantujemo da nas neće obmanuti i odustati kada se uplata ugovori. Naravno, Chow Tai Fook ima najbolju finansijsku kartu te verujemo da će na kraju sve proći kako treba."

Pa ne sumnjamo ni mi... 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/