Nakon udruživanja modnih kuća Kate Spade & Co. sa  Coach Inc., glavnih konkurenata brenda Michael Kors, dizajner je bio u potrazi za partnerom sa kojim bi spasao svoj biznis, čija je tržišna cena postala značajno umanjenija u poslednjih par godina, naročito nakon gore navedenog udruženja dveju konkuretskih modnih kuća.

Vrednost kompanije Jimmy Choo iznosi oko 994 miliona dolara, a čak tri četvrtine profita donosi prodaja obuće, po kojoj je ovaj brend i poznat.

Ukoliko bi zaista došlo do udruženja modnih kuća Jimmy Choo i Michael Kors, to bi pokrenulo značajne izmene u poslovanju Korsa, jer bi veliki deo proizvodnje sasvim logično, morao biti usmeren na cipele.

Iako ni iz jednog tabora ne žele zvanično da potvrde ovu vest, čitava modna inustrija bruji o ovoj "tajni" i svemu onome što bi ova neočekivana saradnja mogla da donese, a po procenama stručnjaka ujedinjenje ovih brendova pozicioniralo bi ih značajno više na modnom tržištu, u odnosu na to gde se sada nalaze.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/