U neku ruku Alessandro Michele, čovek koji je u Gucci uneo jednu svežinu i novu renesansu eru, je jednako istoričar, koliko i kreativni direktor. Za svoju najnoviju Resort kolekciju, Michele je brend "vratio" kući, u samo srce Toskane, šarmantnu Firencu, predstavivši kolekciju u kojoj sve buja od prohujalih krojeva, istorije, pa i nekog kiča koji krasi raskošne, kitnjaste dekore.  

Evo pet stvari koje morate znati o prikazanoj kolekciji: 

Mesto dešavanja

Raskošna i slavna Pitti palata bila je prvi pik italijanske kuće za reviju na kojoj će biti prikazana Resort kolekcija. Remek-delo arhitekture prepuno renesansnih dela, teških draperija, pozlaćenih ramova i lustera dodatno su ukrasile stolice na kojima je bila ispisana pesma Lorenza de Medicia "Bacchus".

Modeli su prodefilovali kroz sedam prostorija palate, praćeni muzikom harfe koja je savršeno zaokružila ovu izrazito poetičnu reviju. Najinteresantnije iznenađenje? Modeli su šetali po improvizovanoj pisti koja je bila uokvirena plišanim konopcem, nalik onima koji stoje na crvenim tepisima i odvajaju VIP zvanice od "običnog" sveta.  

Poznati

Dugogodišnja muza Guccija i najbolji drug Alessandra Michelea Jared Leto bio je među top zvezdama koje su show ispratile iz prvog reda, odeven u pink kaput, košulju sa pčelicama i žute pantalone. Od ostalih videli smo Beth Ditto, Kirsten Dunst, Dev Hynes, Dakotu Johnson i Soko.

Istorija ispisana na detaljima

Zlatne šnale za kosu, široke trake za kosu s motivom kitare videli smo u najnovijoj kolekciji Michelea. Među printovima smo uočili i zlatne životinjske glave, iscrtane zmajeve i tigrove.

Oversize detalji

Kod Michelea i dalje vađi parola "više je manje" te su detalji prevagnuli na tu overdressed stranu. To se posebno odnosi na aksesoare za kosu, zatim nakit koji je bio više nego ekstravagantan i neobičan.

Ukrasni kostimi

Micheleova ljubav prema gliteru se oslikava i u odeći, i u aksesoarima. Modeli su tako šetali u odelima koji su bili prekriveni sitnim, metalik vezom i printom koji je mahom bio sitan, ali vrlo raskošan i prepun detalja.

Izbor netipičnih modela

Ovoga puta Michele je na pistu izveo nekoliko muzičara -  Arun Roberts iz Dirt Hand-a, Jehnny Beth iz Savages-a, i Jamesa Rightona iz Shock Machine grupe.