Luksuzna Birkin torba francuskog brenda Hermes nadmašila je rekord koji je do sada držala još jedna "Birkinka" za koju je kupac prošle godine izdvojio 300 hiljada dolara.

Radi se o modelu "Himalaya" iz 2014. godine koji je napravljen od krokodilske kože s detaljima optočenim s čak 205 dijamanata i 18-karatnim zlatnim kopčama.

"Himalaya" modeli su dobile ime po svojoj boji koja je između sive i biserno bele, zbog čega podsećaju na slavni planinski lanac. Rekordnu cenu je postigla i zahvaljujući tome što je prilično retka – godišnje se izrade samo jedna ili dve zbog dugog procesa bojenja krokodilske kože.

Ipak, obaranje rekorda iznenadilo je aukcijsku kuću Christie's s obzirom na to da su predviđanja bila da će postići cenu od 193.000 do 258. 000 dolara. Kultna Birkin torba je predstavljena još 1984. godine, a ime je dobila po francuskoj pevačici i glumici Jane Birkin.

izvor: Gloria.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/