Stariji glumičin sin Sean Ferrer, u izjavi koju je dao svetskim medijima obrazložio je odluku da dobar deo stvari koje su pripadale njegovoj majci, a nikada do sada nisu prikazane javnosti sada postanu dostupne poštovalacima lika i dela Audrey Hepburn.

"Pored toga što je bila čuvena glumica i jedna od najvećih modnih ikona ikad, moja majka bila je poznata i po svom filantropskom radu u koji je ulagala mnogo tokom čitavog svog života, te smo o tom delu njenog zalaganja Luca i ja preuzeli brigu. Sada smo odlučili da nakon 24 godine svetu predstavimo još jedan delić nje, jer ne želimo da večina onoga što je posedovala završi zapakovana u kutijama i vuče se po nekom skladištu."

Tako će se na aukciji koja već sada izaziva mali potres na netu naći njene haljine, baletanke, odeća koju je nosila samo unutar kuće, a tu je i gomila scenarija na kojima su njene lične beleške, te naravno i neke od velikog broja fotografija koje publika i njeni fanovi nije videli do sada.

Među ovim dragocenim predmetima tu su neke od omiljenih stvari divne Audrey, poput koktel haljine njenog bliskog prijatelja i najdražeg dizajnera Hubert de Givenchyja; tu je i klasični Burberry trenč koji joj je bio među omiljenim komadima odeće, kao i čitav niz baletanki po kojima je bila prepoznatljiva i to u nekoliko tonova.

I to opet nije sve što će se naći na ovoj jedinstvenoj aukciji 27. septembra u Londonu, kada se kako kažu strani novinari: sasvim sigurno može očekivati kolaps interneta.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/