Iako važi za jednu od najvećih stilskih ikona i to onih odvažnih koje ne inspirišu samo obične smrtnike, već i dizajnere, pa i neke druge umetnike, Tilda zapravo uopšte nije veliki modni fan. Idealnom predstavnicom raznih modnih kuća učinio ju je pre svega njen jedinstven izgled i zavidna silueta.

Ipak, našla se u svetu mode, sasvim slučajno postala modna ikona i prigrlila ovaj svet prijateljski, ali lično sve to, kao i sam crveni tepih i pripremu za isti, smatra jednim velikim cirkusom.

Objašanjava da je što se nje tiče, zapravo sjajna stvar što odeća ponekad odvlači pažnju i od vas samih i od nekih drugih ličnih pitanja koja vam paparaci i novinari dovikuju tokom fotkanja na događajima.

Ono što Tildu pak fascinira jesu filmski kostimi, a posebno joj je drag onaj iz ostvarenja Grand Budapest Hotel. Da bi je pretvorili u vremešnu staricu za ovu nezaboravnu ulogu, Tildu su šminkali čitavih pet sati, ali ona kaže da je uživala u procesu transformacije.

Isto važi i za određene saradnje koje je imala sa čuvenim fotografima, a jedan od njih je veličanstzveni Tim Walker sa kojim je sarađivala na ovom nestvarnom umetničkom i vrlo apstraktnom modnom editorijalu.

Mi smatramo da se niko ne bi bolje snašao u ovom vrlo jedinstvenom, pa možemo slobodno reći i - zastrašujućem angažmanu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/