Ova, uveliko čuvena tv lica diktirala su modni tempo tokom godina emitovanja još čuvenijih serija u kojima su tumačile glavne uloge, a sada su se sa pravom našla na listi najbolje odevenih likova svih vremena.

Tako se na prvom mestu našla nezaboravna Joan Collins, koju većina pamti po liku Alexis Carrington koji je od 1981. do 1988. godine tumačila u megapopularnoj američkoj sapunici "Dinastija".

Ovu omiljenu spletkarošicu modni stručnjaci smatraju oličenjem modnog stila osamdesetih, a njene raskošne odevne kombinacija i danas izazivaju veliko zanimanje. 

Uvek se nađe na svim listama najbolje odevenih TV likova, alli društvo joj prave i likovi iz novijih televizjskih naslova.

Tako je u stopu prati nezaobilazna Carrie Bradshaw i njena eklektična i živopisna izdanja, koja ljubiteljkama mode i godinama nakon prestanka emitovanja popularne Sex and The City, služe kao inspiracija prilikom odevanja.

Claire Underwood koju u seriji House of cards od 2013. tumači Robin Wright u vrlo kratko vremenskom periodu stekla je status modne ikone zahvaljujući svojim sofisticiranim kombinacijama.

U nastavku pogledajte koje su to legendarne tv ikone postale i one čuvene modne:

1. Joan Collins kao Alexis u Dinastiji

2. Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw u Sex and The City 

3. Robin Wright kao Claire Underwood u House of Cards

4. Jennie Garth kao Kelly Taylor  u seriji Beverly Hills 90210 

5. Joanna Lumley u ulozi fantastične plavuše Patsy Stone u Absolutely Fabulous

Ostale modne tv ikone pogledajte na sledećoj stranici: