Ako ste se pitali koji će momenat obeležiti Milano Fashion Week, ovog vikenda dobili ste odgovor na to pitanje. Naime, na reviji Versacea kojom je započet svojevrstan omaž 20-oj godišnjici od smrti Giannia, njegova sestra Donatella je publici i svima nama kraj virtualnih ekrana priredila završnicu kakvu ćemo pamtiti.

Na reviji na kojoj je svaki model bio omaž velikanu italijanske i svetske mode, poslednji defile je pripao njegovim omiljenim "devojkama" - čuvenoj postavci supermodela iz 90-ih koju su tada kao i sada činile: Naomi, Cindy, Carla, Claduia i Helena. Falila je još samo Linda, ali mlađa sestra Giannia koja je od smrti brata na čelu Versace carstva je definitivno odlučila da brojku svede na 5 omiljenih dama koje su nosile sve njegove glavne revije, a to su upravo ove žene koje vladaju modnom scenom poslednjih 25 godina!

Jer, mogu Kendall, Gigi, Bella pa i mlada Kaia Gerber da izazovu po neki uzdah, aplauz i naslovnu Vogue, Elle, Marie Claire, Numera ali nikad neće dobiti ovacije koje su ove lepotice dobile u petak kada su se pojavile iza zlatne zavese, pozirajući uspravno nekoliko minuta nepomično dok ih sama Donatella nije povela za ruku na pistu, a cela publika skočila na noge, izvadila telefone i osvedočila epski momenat koji je preplavio internet u petak veče.

foto: Profimedia

Reakcije su bile očekivane. Netom su "prštali" komentari: #amazing! #divinewomen! #epic #queens!!

Na rime jednako čuvene pesme Freedom!, Naomi i ostale su nas podsetile na slavna vremena kada je Versace zajedno sa prvim supermodelima krojio modnu scenu devedesetih, tu istu dekadu koju sada reinterpretiraju ostali modni brendovi.

Da je nostalgija za supermodelima jača nego ikada, dokazao je takođe i ovaj momenat, jer iako su revijom prodefilovale nove cure (Bella, Feretta, Gigi, Kendall i Kaia) pa i one koje su blizu Cindy i Naomi dominaciji (Natasha Poly, Mariacarla Boscono, Binx Walton) niko nije ideal Versace žene uspeo da prenese bolje od slavne petorke - dama koje imaju 51, 49, i 47 godina.

Naomi, Cindy, Claudia, Carla i Helena su dokazale, odevene u zlatne lame haljine kako je Versace moda za sva životna doba.
Ono što je takođe sigurno, Gianni bi bio ponosan! 

Pogledajte u nastavku nekoliko najupečatljivijih momenata sa revije:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/