Ako vas je oduvek zanimalo kako su nastale neke od najpoznatijih modnih kreacija ili šta dizajnerima prolazi kroz glavu dok ih stvaraju, spremite se za obilje filmskog materijala koji će to detaljno i prilično blisko objasniti.

Dok čekamo čak tri dokumentarna filma o velikom Alexanderu McQueenu, seriju "American Crime Story" koja će se baviti okolnostima smrti Giannija Versacea te dokumentarni film o Martinu Margielu, jednom od najprivatnijih ljudi iz modnog sektora, već sada možete pogledati tri sjajna naslova o druga tri dizajnera čiji rad takođe cenimo i pratimo godinama.

O kome se radi, proverite u nastavku.

House of Z

Condé Nast donosi film posvećen Zacu Posenu, američkom dizajneru kom se poslovna reputacija u jednom trenutku našla na velikoj probi. Kroz svojevrsne hronike njegove karijere koja traje već 16 godina, i uključuje redovne saradnje s imenima poput Claire Danes i Gwyneth Paltrow, doznaćete kako se (ponovo) gradi uspešan modni brend te na koje sve prepreke možete računati na tom putu.

Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards

Film je već stigao u naše bioskope, a govori o usponu jednog od najpoznatijih dizajnera cipela svih vremena, Manola Blahnika. Čim pogledate trailer, biće vam jasno da ovo nije još jedan dokumentarni film kom hronično nedostaje humor, zapravo, Blahnik se čini kao izrazito duhovita osoba. Uz to, o njegovoj strasti za dizajnom obuće dovoljno govori činjenica da je kao dečak crtao cipele čak i za guštere, odakle je nastao i sam naziv filma.

Dries

Pod režiserskom palicom poznatog nemačkog režisera Reinera Holzemera, nastao je film koji prati godinu dana u životu slavnog belgijskog dizajnera Driesa Van Notena. Fokus je uglavnom stavljen na saradnju njega i njegovog tima prilikom stvaranja četiri kolekcije za nadolazeću godinu, a nastavlja se osmišljavanjem produkcije za modne revije. Film je uglavnom sniman u njegovom domu i studiju, a s obzirom na to da je sam dizajner retko bio javno eksponiran, reč je o posebnoj poslastici.

Tekst: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/