26-godišnjakinja koja je isprva privukla pažnju kao prvi potpuno androgini model u industriji, ovu važnu vest podelila je na svom Instagramu nalogu.

"Više sam nego ponosna što mogu da objavim kako ću se udružiti sa legendarnom agencijom Ford Models. Christopher Michael je ona vrsta agenta koju bi svaka devojka u šou biznisu volela da ima. Zahvalna sam što mogu reći da sam okružena timom koji zaista ceni ono što mogu da ponudim", izajvila je manekenka.

Nakon što je 2013. godine javno istupila kao transrodna osoba, Andreja je otpuštena iz tadašnje agencije za modele. Međutim sada se stvari značajno menjaju, naročito kada uzmemo u obzir aktuelnu vest o potpisanom ugovoru sa najstarijom i najprestižnijom agencijom na svetu.

U intervjuu za Forbes, Andreja je podelila svoje utiske o ovoj temi.

"Divan je osećaj kada iz strepnje da li ću uopšte imati budućnost u svetu mode, pređeš na saradnju sa jednim od najvećih imena u industriji, i kreneš koracima Christie Brinkley, Jerry Hall, Alek Wek - listi nema kraja."

Andreja Pejić je bila prvi model koji je nosio i mušku i žensku odeću u svetu mode i postala prvi transrodni model sa učešćem u velikoj modnoj kampanji, 2015. godine za Make Up For Ever

Pored nastupa na pisti za Marc Jacobs, Jean Paul Gaultiera, Johna Galliana i mnoge druge, takođe je bila i prva transrodna osoba koja se pojavila na naslovnici GQ-a.

Sada kada je zvanični Fordov Model, izgleda da je ovo samo početak Andrejinog rada u ulozi sile koja predstavlja transrodne osobe u domenima mode i lepote.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/