U svetu fotografije postoji nekoliko "bogova" i jedna kraljica - Annie Leibovitz.

Vrsna američka fotografkinja koja je fotografisala Johna Lennona na dan kada je na njega izvršen atentat, kao i sada već čuvenu Vogue naslovnicu sa Kim i Kanye da bi kasnije odbila da slika njihovo venčanje, prva je žena koja je imala izložbu u National Potrait Gallery 1991. u Vašingtonu.  

Annie je rođena u Voterbiju, malom mestu u američkoj državi Konektikat (Connecticut) 2. oktobra 1949.

Nakon studija slikarstva, Annie se posvetila fotografiji. Prvi poslovi su je vezali za magazin Rolling Stones gde je od 1973. godine bila glavni urednik fotografije punih deset godina. Dok je radila za Rolling Stones, Annie je uspela da sebe lansira u top freelance fotografa, specijalizovanog za veličanstvene portrete slavnih po kojima je postala poznata.

Do sada je izdala nekoliko publikacija sa sopstvenim slikama. Najnovija knjiga Annie Leibowitz: Potraits 2005-2016, osvrće se na neka od njenih najslavnijih dela. U čast izlaska ELLE je odabrao nekoliko najpoznatijih portreta jedne od najpriznatijih fotografkinja na svetu:

Adele 

Cate Blanchet

John Lennon i Yoko Ono

Keith Richards 

Leonardo di Caprio

Prince

Pogledajte na sledećoj stranici preostala remek-dela slavne fotografkinje:

PageBreak

Kate Moss

Meryl Streep

Angelina Jolie

Michael Jackson

Cate Blanchet

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/