Muški PFW ovog vikenda malo je potisnula velika modna vest koja nam je otkrivena juče. Naime, bivši kreativni direktor Keringovog Saint Laurenta, talentovani Hedi Slimane imenovan je za kreativnog direktora kuće Celine iz koje je nedavno, malo pre Božića "izašla" Phoebe Philo. 

Slimane već 1. februara počinje sa radnim stažom u cenjenoj francuskoj kući i to na poziciji umetničkog kreatora koji će biti odgovoran i za nove sfere kuće: couture, menswear i fragrance. 

"Izuzetno mi je drago što se Hedi vratio u LVMH Group i što će preuzeti kreativno vođstvo Celine kuće. Hedi je jedan od najtalentovanijih dizajnera na svetu. Divimo mu se još od kada je sarađivao sa Dior Homme," izjavio je Bernard Arnault, predstavnik grupacije koja drži neka od najjačih modnih kuća. 

Setimo se, pod vođstvom Hedia, Saint Laurent je bila jedna od najzanimljivijih i najpopularnijih kuća u modnoj industriji koju su obožavali ne samo bajeri već i modne ikone i IT cure modelinga. Ono što je sigurno, Slimane će osvežiti i modernizovati Celine koja je pod Phoebe Philo imala jednu prefinjenu, damsku i vrlo ženstvenu estetiku prepunu puderastih, nežnih tonova.  

Hedi je nasuprot Philo fan rokenrol Lolita koje nose mini suknje prepune razigranih faltica, rokerske moto jakne i prozirne bodije, sve sa kačketima i seksi štiklama koje su to-die-for.

Prva Slimaneova kolekcija za Céline biće predstavljena u septembru na PFW.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/