Bivši dizajner Givenchya zameniće Christophera Bailey na mestu kreativnog direktora britanske kuće Burberry!  

Akcije londonske kuće su porasle za 5.2 posto, nakon što je Burberry objavio da će upravo Riccardo Tisci naslediti Baileya. Na radno mesto Tisci stiže već 12. marta, a modni svet je već sada oduševljen činjenicom da će jedan ovako jak vizionar mode statu na čelu autentičnog i možda najprestižnijeg britanskog brenda u istoriji.  

Tisci, kreator koji se školovao upravo u najpoznatijoj engleskoj školi Central Saint Martins, biće odgovoran za sve Burberry kolekcije (ženske, muške, aksesoare i kožne detalje), a svoju prvu za brend predstaviće u septembru. Riccardo će Pariz zameniti Londonom s obzirom da se sedište kuće nalazi u britanskoj prestonici. 

Jedan od najzanimljivijih modnih kreatora današnjice koji je osvežio dnk kuće Givenchy u kojoj je proveo više od jedne decenije (od 2005 do 2017) sigurno je da će promeniti i postojeć senzibilitet Burberrya koji se dosta oslanja na tradiciju, britanske dezene i unikatan rad.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/