Još od kada je Burberry lansirao čuveni trenč, varijacije tog modela postale su legendarne i must have u garderoberu slavnih dama iz sveta mode, filma i muzike. Iako su u međuvremenu mnoge kuće probale da "skinu" sa trona popularan model prestižen britanske kuće, to se nije desilo.

Burberry je danas pored prepoznatljive tartan šare, poznat i čuven po laganom trenču u pesak boji, sa postavom u pomenutoj tartan šari.

Model koji je prvi put osmišljen sredinom pedesetih godina 19. veka, i to od strane tadašnje dve najače tekstilne fabrike Burberry i Aquascutum, pretrpeo je nekoliko eksperimentalnih krojeva dok sam Thomas Burberry, osnivač istoimene kuće nije unapredio tadašnje skice trenča osmislivši 1979. godine materijal garbardin, od kog počinju da se prave kaputi i mantili.   

Kao i sve kuće koje teže ka modernizaciji sopstvenih linija i Burberry trpi određene promene, pa će biti zanimljivo videti kako izgleda trenč u režiji Riccarda Tiscia, novog kreativnog direktora kuće koji je imenovan u sred Fashion Weeka.

Do tada, street style već je preplavljen novim modelima na varijaciju klasičnog. Njujork i ostale modne prestonice obeležili su trendi trenč modeli od pvc-a, transparentne presvlake koji podsećaju na kabanice ali daleko modernije od svih do sada viđenih.

Pogledajte u nastavku najupečatljivije modele koje smo primetili u street style izveštajima:  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/