Već od samog profesionalnog starta u dobi od samo 14 godina, Tasha Tilberg bila je veoma specifična manekenka - nesvakidašnje crte lica, tamna kosa i svetle oči odmah su joj obezbedile saradnju sa dizajnerima kao što su Helmut Lang, Louis Vuitton i Calvin Klein.

Njena plodotvorna karijera vezuje se za period kraja devesedetih i početkom dvehiljaditih.  Zbog porodice u jednom trenutku, Tasha je neočekivano napustila svoj poziv. Ipak, posle dugogodišnje profesionalne pauze prelepa Kanađanka početkom godine je imala svoj veliki comeback. 

Njeno lice, savršena linija i specifičan hod obeležili su Fall 2018 revije modnih kuća Alexandera McQueena, Nine Ricci i Michaela Korsa. 

"Mislim da je neophodno da svi imamo prostor i vreme za rad. Ove sezone sam se vratila na posao i osećam se odlično. Postoje predivni modeli i manekeni različitog starosnog doba i svi imamo podjednako pravo na rad, što je super. Primetila sam raznovrsnost među modelima, kako u godinama, tako i u izgledu, visini..."

Poslednjih godina, Tasha je posvetila svoj život podizanju blizanaca zajedno sa svojom partnerkom Laurom Wilson. Bila je odlučna u nameri da se ne vraća na posao, dok mališani malo ne stasaju: 

"Sada se osećam odlično i imam snažnu mentalnu energiju."

Kada je napravila paralelu između svog početka i povratka na piste u 38-oj godini, Tasha je prokomentarisala da joj je veoma drag trend koji sada vlada na pistama: "Taj modni vajb 90-ih na odeći koji sada vlada, vraća me u vreme kada sam aktivno radila. Oversize krojevi, kaputi od kašmira su i dalje moji favoriti i zaista sam uživala radeći revije za jesen 2018. godine."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/