Dobro, da se ne lažemo retko ko je mislio da će Anna Wintour do smrti biti na čelu američkog Vogue magazina, ali su zato svi bili ubeđeni da će "kraljica" otići u trenutku kada ona to sama odluči i da su dani "penzionisanja" još daleko.

Ipak najnovija "šuškanja" u modnom svetu nagoveštavaju da bi Anna mogla već u nekoliko narednih dana da napusti okrilje Conde Nasta, a samim tim i veliki Vogue. Da li je ovo krešendo izdavašta, još nije potvrđeno ali ova vest iznenadila je mnoge.

Inače, ova godina se poklapa sa početkom rada ledene kraljice koja je postala urednica Vogue 1988. godine! Prema pisanju nekoliko portala Anna će istupiti sa mesta umetničkog direktora Voguea u julu nakon ćerkinog venčanja koja treba upravo na leto da se uda za Francesca Carrozzinia, sina bivše urednice italijanskog Vogue, France Sozzani.

Odlazak bi 68-godišnjoj ikoni mode koja od 2013. godine u Conde Nastu radi na poziciji umetnički direkror, dozvolio da se nakon punih 30 godina u modnoj Bibliji od Vogue-a oprosti najbitnijim brojem sezone - septembarskim.

Ipak, iz Conde Nasta stižu ubeđenja da je u pitanju samo trač i da Anna ne odlazi iz kompanije u čijem vlasništvu je Vogue. To nije stopiralo nagađanja ko bi mogao da zameni veliku Annu. Najbliži njenoj poziciji je Edward Enninful, trenutni urednik britanskog Vogue izdanja.

Otkud ova iznenadna odluka izdavačke kuće?

Najbliže objašnjenje je spekulacija da je Jonathan Newhouse, glavna osoba u Conde Nastu nezadovoljna enormnom uticaju i moći koju Anna ima u modnom svetu.

Mi svakako s nestrpljenjem iščekujemo razrešenje ove vesti.

True ili false?

Šta vi mislite? 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/