I pre nego što je proglašen za reč godine 2017, feminizam je  počeo da defiluje modnim revijama, eksplicitno i borbeno: sa natpisima i transparentima.

Od Ženskog marša 2017 i kampanja Me too i Time's Up, Amerika i Holivud su temu rodne ravnopravnosti zakucale na naslovne stranice vesti, ali i modnih i lifestyle magazina. 

Kako nositi feminizam i otkad je feminizam uopšte ušao u modu? Može li majica sa natpisom da promeni svet? Da li se feminizam slaže uz ženstvenost, drskost ili ravnu cipelu? Da li bi trebalo da odbacimo mini suknju ukoliko ona udovoljava pogledu muškaraca? 

MILICA magazin u okviru Belgrade Fashion Weeka priređuje Kružok u kojem će o feminizmu u modi diskutovati modne novinarke Dunja Jovanović i Marija Radaković (kao moderatorke), modna novinarka Ana Stefanović,  dizajnerka Aleksandra Lalić, manekenka Đurđa Stojiljković  i teoretičarka feminizma Katarina Lončarević. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/