Evidentno je da je Gucci u ovoj godini zaljubljen u taj french vajb. Svoju pre-fall kampanju snimali su na ulicama Pariza, resort su predstavili u francuskom gradu Arles, omiljenom mestu holandskog slikara Vincenta Van Gogha koje se nalazi na jugu zemlje.  

Za to je "kriv" Alessandro Michele čija opsesija francuskom kulturom i životom ne jenjava. Upravo su francuski filozoi Deleuze i Guattari poslužili kao inspiracija kreatora za poslednju rtw kolekciju.

Ne smemo da zaboravimo da je pravi vlasnik brenda Kering grupacije čije sedište je u Parizu, a vlasnik Francuz, kao i da je sam osnivač brenda Guccio Gucci napustio rodnu Firencu zarad Pariza 1898 gde je otvorio tri hotela koja su mu finansijski pomogla da ipak pokrene posao sa kožnom galanterijom 1921. i da se vrati u Firencu.

Ovo ipak ne znači da će Gucci da u potpunosti napusti svoje italijanske korene.

Za vreme Milano Fashion Weeka, Gucci će da održi specijalan event u svom showroomu Gucci Hub, 19. septembra, a sama pariska revija će se održati tog 24. septembra kada je prazan hod između Milana i Pariza. Na ovaj način italijanska kuće će izgraditi prirodan spoj između dva "konkurentska" grada.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/