Kao što to uvek biva, revije francuske kuće predstavljaju svojevrstan spektakl koji niko u svetu mode ne želi da propusti. Ovoga puta Dior je svoje zvanice među kojima smo videli Paris Jackson, Chiaru Ferragni i Alexu Chung odveo dalje od Pariza u Musée Vivant du Cheval koji se nalazi u Chantilly.

Iako je Cruise kolekciju u jednom trenutku pogodio strašan pljusak, to nije zaustavilo defile, a posebno ne bele konje koji su bili poseban segment same revije.

Inače sam prostor ispred muzeja koji se nalazi u velelepnoj vili sagrađenoj u 18. veku za Louisa Henry de Bourbona, je osmišljen da izgleda nalik privatnom hipodramu, sve sa razgranutim kanapima koji su predstavljali prirodan krov, dok su modeli šetali po imrpovizovanoj drvenoj pisti koja se nalazi van peskovitog dela i koja je u jednom trenutku bila toliko mokra od kiše, da su zvanice pomislile kako su na otvorenom moru i zapljuskuju ih talasi.

Što se tiče kolekcije, ona je bila miks luksuzne safari odeće i unikatnog veza, a nas je podsetila po kroju na najbolje modele Oscara de la Rente.

Aksesoari su podrazumevali slamnate šešire i kožne torbe s motivima iz životinjskog sveta.

Veliki broj prozirnih haljina s dosta tila obeležili su kožni kaiševi i motivi opet iz životinjskog sveta. Za samu inspiraciju Mariji Graziji Chiuri poslužile su escaramuza jahači, neverovatne ženske jahačice iz Meksika koje učestvuju u rodeo trkama, koje je kreatorka prvi put videla na slikama Devina Doyla.

Za potrebe revije čak osam jahačica iz Meksika je došlo u Chantilly. Odevene u custom Dior, one su u osmišljenoj i sinhronizovanoj koreografiji otvorile i zatvorile show, praćene rok serenadom električnih gitara.    

Pogledajte u nastavku nekoliko najupečatljivijih detalja sa revije:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/