Kreativni direktor modne kuće Saint Laurent, Anthony Vaccarello za kampanju jesen 2018. godine kao zaštitno lice izabrao je legenadrnu Kate Moss. 

Britanska manekenka veoma specifičnih crta lica tako se pronašla ispred objektiva Inez & Vinoodh u tropskoj atmosferi, gde vladaju talasi, more i pesak. Ovakav izbor pozadine izazvao je komentare ugalvnom sledećeg tipa: "Kako jesenja kampanja, u letnjem, morskom okruženju?"  

Što se tiče garderobe koja je definitivno inspirisana erom osamdesetih, Kate je stilizovana sa kaftanom sa naramenicama, naglašenog dekoltea i cvetnog dezena, crne, ružičaste i zelene boje. 

Plavuši ovaj komad pristaje savršeno, što su potvrdili brojni komentari: "Kate je i dalje ikona stila, savršeno je odradila kampanju koja deluje veoma sveže." 

Sa druge strane zamerke na račun manekenke stizale su nakon što su mnogi konstatovali da su fotografije vidno obrađene i provučene kroz nekoliko filtera:

"Nekada mi je bila omiljen model, ali mislim da ne može tako dobro da radi kao pre. Njeno skrivanje iza kose i izveštačene poze gde se ne vidi lice ipak govore da nije tako mlada, te je vidno bila uključena photoshop intervencija."

I tu moramo da se složimo. Svedočimo danima kako Kate izgleda istrošeno i propalo, te vrlo otečeno te da je za krajni izgled ovih slika ipak bila zaslužna jaka postprodukcija.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/