Dok FW i dalje traje, iza "scene" kroji se neka nova modna karta.

Danas je stiglo i zvanično saopštenje od strane portala Business of fashion, italijanska kuća VERSACE do danas je vlasništvo kompanije Michael Kors Holding LTD. Sada nema sumnje da smo dobili ozbiljnog igrača na modnoj karti koji već sada može da konkuriše jakim grupacijama koje drže velike modne kuće, na primer LVMH-u (Givenchy, Fendi i LV) i Keringu (drži Gucci, Saint Laurent i Balenciagu) .

Da je Kors opasan poslovan čovek već smo saznali prošle godine kada je iznenadio sve kupovinom Jimmy Choo brenda. Sada je Michael za 2.35 milijardi dolara kupio Gianni Versace SpA, u kojoj je 80% vlasništva imala čuvena istoimena porodica dok je 20% bilo u vlasništvu američke firme Blackstone.

U međuvremenu Donatella Versace je priredila neverovatnu reviju na nedavno završenom MFW, dok je u poslednjih 12 meseci svakim događajem obeležavala 20 godina od smrti svog voljenog brata i osnivača brenda, Giannia Versacea koji je ubijen 1997. godine u Majamiju. Svi još uvek pamtimo septembarski show na kom je Donatella uz pet omiljenih i najpoznatijih supermodela iz 90-ih ( Cindy, Naomi, Carle, Helene i Claudije) priredila poseban tribute Gianniju. 

Kupovinom Versace brenda Kors stiče jak autoritet i uticaj u modnim luksuznim krugovima što je njegova načelna ideja još od kupovine Jimmy Chooa.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/