Čekali smo da se utisci slegnu, kako kod nas, tako i kod nje.

Jer ih je bilo prilično, i sezona je bila vrlo eklektična, te pokrenula niz diskusija, pitanja i nedoumica.

"Revija Maison Margiele, možda je najviše pokazala koliko je seksualan identitet danas evolurirao, postao liberalan. Danas skoro da ne postoji razlog da se muške i ženske kolekcije razdvajaju, niti na revijama, niti u buticima. Danas sve što jedan muškarac može da ponese, može i jedna žena, i obrnuto. U većini slučajeva."

Gvozdena dama mode osvrnula se i na Gucci reviju koja je prvi put održana u Gradu svetlosti.

"Sjajan potez Alessandra Michelea! Ne samo da smo videli fenomenalne komade, nego se odjednom pojavila i prekrasna Jane Birkin i otpevala jednu sjajnu pesmu. Takođe mi se dopala ideja mnogih dizajnera da promene način na koji doživljavamo neku reviju. Maria Grazia Chuiri je u sve uključila baletane koji su imali interakciju sa modelima i učinili da cela revija izgleda vrlo bajkovito."

Šta je primetila od trendova?

"To kako seksualnost i uniseks idu jedno uz drugo. Više nije bitno da li ispred sebe imate ženu ili muškarca. Gleda se opet konačno odeća. Sve ovo vraća me na to da je Galliano za Margielu osmislio stvarno vanserijsku kolekciju. Naravno, jednako impresivnu reviju priredio je Alexander McQueen, odnosno Sarah. Sve se vrtelo oko unikatnog rada, skrivenih detalja."

Jednog dizajnera Anna je posebno istakla..

"Moram da pohvalim Claire. Njena revija za Givenchy je bila vrlo moćna, snažna oda ženi. Ovo je definitivno bila vrlo značajna godina za nju. Radila je venčanicu za Meghan što ju je nekako stavilo u prvi plan. Sa tim pritiskom uspela je da se nosi i da osmisli kolekciju u kojoj se sve vrti oko samopouzdanja i autoriteta."

Valentino?

"Kada znate da je ta revija dobila gromoglasan aplauz i ovacije na kraju, svaki komentar je suvišan."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/