Njihov prvi Kružok održan je prošle godine na temu "Ima li feminizma u modi?" kada su učesnici - Ana Stefanović, Aleksandra Lalić i Katarina Lončarević  zajedno sa moderatorkama razgovora, Dunjom Jovanović i Marijom Radaković dale svoj vrlo zanimljiv osvrt na priču koju je pokrenuo i sam Dior sa majicama na kojima je bila odštampana poruka "We should all be feminists".

S obzirom na to da postojimo kao magazin u elektronskoj formi, namera nam je da se “konkretizujemo” u seriji događaja – kružoka, tj. okupljanja koje organizujemo na različite teme, interesantne, relevantno predstavljene, sa gostima govornicama, uz prisutvo publike, medijski promovisanih.

Novi Kružok MILICA magazina održaće se 1. novembra na Dorćol Platzu u 19h na temu: „Ko nam pravi odeću?“ – održivost modne industrije i pojedinačne odgovornosti potrošača. 

Učestvuju:

Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji

Nenad Radujević, generalni menadžer Beogradske nedelje mode

Aleksandra Marić, koordinatorka za Srbiju međunarodne organizacije Fashion Revolution 

Jelena Karakaš, novinarka i blogerka

Razgovor vode modne novinarke Dunja Jovanović i Marija Radaković.

MILICA magazin početak jesenje modne sezone obeležio je tekstom “Zeleni izazovi modne industrije, prvo poglavlje” modnih novinarki Dunje Jovanović i Marije Radaković iz kog saznajemo da je održivi razvoj (sustainability) već duži vremenski period jedan od najčešće pominjanih termina kada govorimo o poslovanju kompanija. Od 2017. godine ova tema o ekološkoj odgovornosti modne industrije počela je da se potencira u svetskim medijima. 

Važnost odgovornog poslovanja u okviru modne industrije, promene modnih trendova kao posledice održive poslovne prakse, kao  ipromene kupovnih navika potrošača aspekti su o kojima ćemo razgovarati na ovom panelu. 

Novi Kružok ima nameru da ovu temu ispita i proveri i na domaćem terenu. 

Da li razmišljate o tome ko je proizveo odeću koju nosite? Da li vam prija svaka pamučna majica bez obzira na to ko je pamuk brao, a majicu šio? Nosite li kožu? Šta radite sa odećom kada izađe iz mode? Koja je ekološka cena mode?

Ulaz na ovaj događaj besplatan je.

Nakon panela biće organizovana razmena odeće kao primer dobre prakse i  odgovorne kupovine u saradnji sa aktivističkom organizacijom Fashion Revolution Srbija i kostimografkinjom Marijom Marković Milojev, koja je pokrenula profil Recycle Beograd. Pozivamo posetioce da ponesu 1- 5 očuvanih odevnih predmeta koje više ne nose, kako bi ih na ovom događaju menjali. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/