Ukoliko ste pratili prolećne kolekcije koje su prikazane na nedavno završenim FW izdanjima u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu, sigurno ste primetili mladu Saru Eirud. 22-godišnja Šveđanka bila je jedna od vodećih (novih) modela na revijama Calvina Kleina, Prade, Valentina i Diora.

Nalik svih modelima koji su otkriveni iznenada i Eirud je imala život pre modeling sveta koji nije imao dodirnih tačaka sa modom, a posebno ne sa high fashion industrijom.

"Možda mi ne verujete ali ja nikada nisam probala cipele sa visokom potpeticom."

Sara je inače otkrivena na jednim jahačkim trkama, pre pet godina gde se takmičila u jahanju.

"Nikada nisam sebe doživljavala kao girly devojku: bila sam obična cura sa farme koja je volela da jaše konje i smatrala da je karijera profesionalnog džokeja nešto što me čeka. Međutim, kada mi je prišao modeling agent, htela sam da probam i da vidim da li je karijera modela za mene."

Sara na reviji Fendi u Milanu (foto: Profimedia)

Eirud je provela detinjstvo na porodičnoj farmi u mestu Sala, koje se nalazi u jednom od najlepših skandinavskih predela, okružena divljom prirodom i raznovrsnim životinjskim svetom.

"Još od desete godine najviše vremena sam provodila sa konjima. Na farmi smo imali pse, mačke, ćurke, guske i zečeve. Tako da, možete slobodno da me nazovete farmerkom."

Sara je prvobitno radila samo u Švedskoj i ostalim skandi zemljama dok joj agenti u Mikas Stockholm nisu predložili da se oproba i van skandinavskih granica.

"Kada su me pitali, izašla sam iz vrlo duge veze i nekako sam i priželjkivala da se malo udaljim. Potpisala sam za agenciju Next, otputovala u Njujork i nisam se osvrtala. Odmah sam dobila sjajne prilike koje pamtim kao nezaboravna iskustva - otvaranje Driesa Van Notena, zabavljanje sa anđelima VS na reviji u Milanu. Najveći doživljaj? Velika četvorka. Imate priliku da upoznate sve te fascinantne ljude i vidite mesta koja niste ni znali da postoje."

Pogledajte u nastavku najefektnija izdanja lepe Sare sa FW izdanja:

Givenchy

Coach

YSL

Isabel Marant

Priredila: A.D.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/