Nova modna groznica je otpočela u petak, kada je revijom srpskih modnih brendova okupljenih oko Klastera FACTS (AMC – Afrodita Mode Collection, Maruška, EXTERRA i IVKO Woman) zvanično otvoren 44. BFW.

Ova revija predstavlja prvo zajedničko pojavljivanje nekih od članova Klastera modne i odevne industrije Srbije kojom Modni studio Click, kao organizator BFW-a, podržava revitalizaciju naše modne industrije.

Drugo veče Nedelje mode proteklo je znaku korejskog brenda Starsica, čija revija je bila prilično posećena, ali i tri sjajne dizajnerke koje su stalno na ELLE watch listi.  

Ana Ljubinković

Ana kojoj smo pre dve godine dodelili nagradu za najboljeg dizajnera na Elle Style Awards 2016, od samog početka svoje karijere hrabro eksperimentiše bojama, krojevima, materijalima i detaljima, a svoj modni izraz naziva "maksimalizam". 

Ljubinković koja ima možda i najprepoznatljiviji zaštitni pečat u domećem modnom svetu, sa dekonstruisanim formama u candy paleti, prikazanu kolekciju upotpunila je ABO cipelama.

Sonja Jocić

Još jedna Elle devojka koja je takođe pre dve godine nagrađena sa Elle Fashion Award na 40.BFW za najupečatljiviju reviju, talentovana Sonja Jocić pripremila je kolekciju Alarm koja je namenjena nekonvencionalnim ženama koje žele da se istaknu u društvu i neposredno na njega da utiču.

Njene #red kreacije naišle su na sjajne reakcije publike i ljudi iz modne industrije.

Jovana Marković

Kolekcija Jovane Marković za proleće leto 2019, inspirisana je pojmom žene. Slaveći žensku lepotu i snagu, kolekcija je u potpunosti izrađena od prirodnih materijala - vazdušastih, prozirnih i nežnih.

foto: Đorđe Tomić

Igor Todorović

Treće veče 44. Beogradske nedelje mode otvorila je revija linije “Deconstructed” by Atelier Igor Todorović. Ovo je kolekcija sa potpuno novim pristupom formi i istraživanju tkanina i kao takva namenjena je komunikaciji sa modnom publikom koja traži aktivno, inovativno i zanimljivo učešće u modnoj sezoni. 

“Deconstructed” je linija koja iznova inovira i primenjuje tkanine i trend, detalje i modne predloge . U ovoj kolekciji postoje savremeni tehnološki materijali poput neoprena, ali i vune, viskoze i specijalno dorađenih tkanina.

Delovi kolekcije izrađeni su i od čiste svile i u detaljima brižljivo prostudirani kako u dekoru tako i u formi i na taj način se vezuju za estetiku koju Atelier Igor Todorovic neguje u svom modnom potpisu. Kolekcija “Deconstructed” jasno poručuje da trendove dekonstruišete i prilagodite sebi i svom stilu života.

Komad koji je privukao našu pažnju?

Beli kaput Viktorije Džimrevske.

Priredila: A.D.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/