Jedan od naših najboljih modnih fotografa je u stvari profesor nemačkog jezika. Iako je počeo da fotografiše još u prvom razredu gimnazije, profesionalno se bavi time od 2003. godine. 

Njegov prvi profesionalni fotoaparat imao je manje megapiksela od današnjih pametnih telefona. Mislilo je da će mu fotografija biti samo hobi tokom studija, a mnogo godina kasnije odvela ga je u Los Anđeles. Danas živi na relaciji BG - LA.

Radio je za najveće svetske magazine i najviše voli da slika ljude. Sa njima ima interakciju, zabavi su mu, a i baggage koji nose sa sobom ne smatra preprekom, nego izvorom inspiracije. Obožava oblake. Smatra da je slika koja ima po neki uvek lepa. U njegovom studiju često se može čuti Andy Williams. 

1. Selfi je najbolje slikati iz gornjeg rakursa. Pošto je drugačija perspektiva, lice izgleda uže, nema podbratka, oči dolaze više do izražaja i podočnjaci se manje vide. 

2. Morate pogoditi boju pudera. Tamniji puder ne znači da ste preplanuli, nego samo da ne znate šta radite. Ako je lice druge boje, svaka fotografija će izgledati montirano. 

3. Budite umereni sa hajlajterom. Akcentujte samo delova lica. Tako ćete izgledati masno i neuredno, a to na slici izgleda gore nego u stvarnosti. 

4. Neonsko svetlo je smrt za beauty fotografiju. Hladno svetlo čini da sve što je plavo/ljubičasto na licu (podočnjaci, flekice od bubuljica) izgleda modro.

5. Slikajte se u senci. Jako, direktno sunce ističe sve nepravilnosti na licu, a i osobe se često od njega mršte i izgledaju loše na slikama. Ako niste maheri u postprodukciji, pređite u hlad.

6. Upotrebite pravi filter. Eksperimentišite sa aplikacijama, probajte npr. Vsco. Izbegavajte filtere koji prave kožu crvenijom. Lično, volim one sa velikim kontrastima.  

7. Svetlije slike bolje prolaze na Instagramu. Kada budete imali više lajkova na slikama zato što su prozračne, pomislite na ovaj savet.  

8. Ne verujte svemu što vidite na Instagramu. Pogotovo nemojte da se šminkate tako.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/