Kontroverzni komentari i promena modela u poslednji trenutak bez sumnje su doprineli najnižem rejtingu u istoriji showa. Iako je na reviji nastupilo više muzičkih gostiju nego inače, modela u kolekciji bilo takođe više nego inače, a revijom prodefilovao najveći broj modela ikada, željena reakcija publike je izostala.

U roku od dve godine, broj ljudi koji revnosno prati televizijski prenos Victoria’s Secret show-a dvostruko se smanjio.

Izvršni producent Ed Razek naveo je kako je ovo bio njihov najambiciozniji projekat do sada.

Međutim, Ed je imao još ponešto da izjavi pre samog održavanja showa, što je naišlo na osudu javnosti sa razlogom. 

Naime, kada je bio upitan o kastinzima i sastavljanju liste modela za runway, Ed je izneo stav brenda: "Ukoliko me pitate da li smo razmatrali da u show uvrstimo transgender ili plus-size modele, odgovoriću vam da jesmo. Ali onda smo jasno analizirali ko su naši kupci i shvatili da nema poente da na reviju uvrstimo pomenute modele. Mi ne dizajniramo za ceo svet. 2000. smo pokušali sa televizijskim specijalom koji je uključivao plus-size modele. To nikoga nije interesovalo, baš kao što je i sada slučaj."

&script style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline;" src="// >

Poruka je jasna, stvari su takve kakve jesu i čelnici VS nemaju interes da ga promene.

Ipak, brend se na kraju svega izvinio zbog Razekovih izjava.

Slaba gledanost ide ruku pod ruku sa sve lošijim rezultatima prodaje. A ovaj incident nije jedini razlog.

Nove generacije prestale su da doživljavaju brend kao relevantan i revnosan, a njihovu estetiku sličniju nekoj zastareloj koncepciji Barbie sveta. Gigi, Bella i Kendall upravo su iz tog razloga angažovane, ali svakako da najpraćenije devojke Instagrama ipak nisu garancija uspeha.

Kritičari ocenjuju poslednje poteze najvećeg proizvođača donjeg veša kao autodestruktivne, a nama ostaje da vidimo da li će se u 2019. okrenuti novim marketinškim potezima.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/