Češka manekenka koja je jedno vreme bila catwalk kraljica pisti širom sveta te vodeći model Chanela, LV, Diora i ostalih velikih kući, odavno nije deo modnih revija i editorijala, te je viđamo samo u posebnim prilikama ili kada se odazove pozivu nekog prijatelja-dizajnera da uveliča njegovu ili njenu kampanju ili event.  

S vremena na vreme Kurkova da po koji intervju u kom se osvrne i na aktuelne supermodele, kao što su Bella, Kaia i ostale cure.

34-godišnja češka manekenka smatra da se njena generacija prilično namučila ne bi li obezbedila status supermodela, ali da to nije slučaj sa novim curama poput Gigi i Kendall..

"Kada sam počela karijeru u modelingu nije bilo društvenih mreža, niti sam ja lično bila iz bogate porodice sa jakim porodičnim pedigreom. Moj rad je bio moj CV, on je pričao umesto mene... I ne žalim zbog toga jer me je takav put naučio disciplini, ali i da cenim sve što sam stekla. To me je držalo čvrsto na zemlji, jer sam bila svesna činjenice koliko truda i rada je trebalo da bih bila tu gde sam danas."    

(Život nije ostavio trag na njenom licu: Životna priča Christy Turlington, najlepše manekenke iz prve ere supermodela)

Naravno, neizbežno je bilo osvrtanje na današnji modeling kao i veliku popularnost koje aktuelni supermodeli imaju...

"Danas tako lako i brzo možete da postanete poznati, da je to opasno! Može da itekako vam napravi pritisak. Devojke koje danas imaju status supermodela, možda imaju 2 miliona pratilaca, ali te devojke nisu morale da se žrtvuju, stoje u redovima na kastinzima, snimaju u nenormalnim uslovima. Te cure nisu morale uopšte da se trude. Nisu morale da žrtvuju apsolutno ništa..."   

Iako ni jedanput nije spomenula imenom ni Kendall, niti Gigi, jasno je bilo da je Karolina aludirala na slavni duo koji dominira već neko vreme, a pri tom, obe dolaze iz uticajnih, bogatih porodica.

(Odbija ponude ali je i dalje prva na listi najplaćenijih manekenki)

Kurkova ipak smatra da danas veliki udeo u popularnosti neke osobe igraju društvene mreže, ali da to nije pošteno niti pravedno prema curama koje su trenirale i radile sa profesionalcima ne bi li postale top modeli

"Uspeh je kad se zadržite na duže staze. A to se uči. Ko vam danas garantuje da ćete trajati? Možda ste u ovom trenutku kul, ali koliko će to dugo trajati? Kad će se ljudi zasititi od vas? Kad se pojavi neka nova super zvezda koja ima nekoliko miliona pratilaca?"  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/