Miuccia Prada definitivno je neko ko postavlja trendove i standarde u modi.

Kako muška kolekcija za jesen-zimu 2019, tako i ženska Pre-Fall 2019 predstavlja neke od trendova koje ćemo imati prilike da vidimo za nešto manje od godinu dana:

Sartorial punk - po mom mišljenju 50% svake kolekcije ogleda se upravo u tome kako je stilizovana na reviji, a 50% je ono što sama kolekcija i njeni komadi jesu.

Slim siluete koje definitvno predstavljaju sartorial nasleđe brenda kombinovane sa punk elementima kao što su lanci, čokeri i drugi aksesoari karakterišu ovu kolekciju.

Double belt - dupli kaiševi, kao i kaiševi koji se mogu obmotati više puta definitivno su interesantan predlog koji se provlači kako na muškim tako i na ženskim modelima. Takođe, poznati Prada logo kaiš se vraća.

Spoj nespojivog - kombinacija najlona i vune na džemperima definitivno je nešto potpuno novo, a predstavlja esenciju onogo što Prada radi već decenijama. Aksesoari od najlona definišu ovaj brend, a prisutvo istog i na samim komadima definitvno predstavlja nešto sveže i cool.

(Šta ćemo nositi na proleće? U ovim kolekcijama kriju se top trendovi za sezonu spring-summer 2019) 

Mikro aksesoari - kako za muškarce, tako i za žene, aksesoari mikro dimenzija sigurno su interesantan detalj. Stilizovani su kako na čokerima, tako i na drugim aksesoriama i nakitu. Iako ne tako funkcionalan detalj, apsolutno je nešto što ne može proći nezapaženo.

Velike cipele - ovaj trend već je nešto što smo imali prilike da vidimo u prethodnim sezonama i kod drugih dizajnera, ali uglabnom u sportskom stilu. Prada odlazi korak dalje i predstavlja velike cipele koje savršeno prolaze i u elegantnim kombinacijama, sa kristalima, nitnama i drugim detaljima. Iako glomazne, ostaju veoma lagane.

Tekst: Petar Spasojević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/