U modnoj industriji postoje neke kuće koje su problematičnije od drugih.

Naravno, govorimo iz pozicije dizajnera koji se moraju nositi s nekad teškim teretom istorije određenog brenda i kreativnim direktorima koji su pre nje/njega ostavili jak pečat u očima javnosti.

Primera radi, Chanel je jako problematična kuća jer je jako teško zamisliti ko će se usuditi primiti kormilo tog brenda nakon što Lagerfeldjednom napusti poziciju kreativnog direktora (a šuška se da bi se to moglo dogoditi ubrzo).

U taj koš pripada i Dior, stub francuske mode na kojem su najveći trag ostavili njegov osnivač Christian Dior i neprikosnoveni kralj preterivanja John Galliano.

Galliano je na jedan način imao tu sreću da je svoju viziju predstavljao u vreme kada novac nije bio veliki problem i kada se haute couture još uvek radio isključivo po sistemu "what dreams are made of".

Tačnije, nije bilo važno da je odeća jako nosiva što je danas prioritet kod novih couture kolekcija.

(Najslikanija zvanica Dior revije: Monica Bellucci zasenila sve street style zvezde Pariza)

Nakon Gallianovog šokantnog i javnog skandala te odlaska iz brenda, Dior je tragao za naslednikom.

Imenovanje Rafa Simonsa kao kreativnog direktora iznenadilo je mnoge jer je bio neočekivan izbor, ali Simons je potrajao tri godine tokom kojih je "isporučio" nekoliko zanimljivih kolekcija. Na kraju je otišao zbog nemogućnosti kontrole nad vlastitim proizvodom.

Pre nepune tri godine na čelo Diora je sela prva žena Maria Grazia Chiuri koja je ovde stigla iz Valentina ne želeći propustiti priliku života.

Prva žena dizajner kuće bila je dočekana s dozom opreza i uzbuđenja, ali je već sa debi kolekcijom kupila i onu najstrožu kritiku.

Stvari su počele dobivati još pozitivniji izgled s haute couture kolekcijama, a upravo je poslednja #dior kolekcija visoke mode od strane kritičara proglašena najboljom do sada koju je Chiuri predstavila.

Inspirisana cirkusom dizajnerka je osmislila kombinaciju modnih harlekina i klovnova koje je decentno provukla kroz raskošne kreacije.

Naglasak je bio na haljinama koje su njen pečat, a posebnu pažnju je privukla ona od zlatne plisirane svile koja izgleda kao savršen red carpet look za Charlize Theron ili Jennifer Lawrence koje su ambasadorke brenda.

Paleta boja je bila nepogrešiva, a varirala je od zagasitih pastelnih tonova plave, bež, sive, žute i puder nijanse do klasičnih crne i bele.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/