Već decenijama glavni modni sudari na pisti rezervisani su za Paris Fashion Week-u.

Kada znamo da na njemu već godinama svoje najnovije kolekcije prikazuju Chanel, LV, Dior, Saint Laurent i sve ostale #shiny #luxury dizajnerske kuće, onda nije ni čudo što se baš u Parizu i van pisti dešavaju neki drugi "sudari".

Street style i front row da budemo precizniji.

(Maria Grazia Chuiri predstavila najnoviju Dior kolekciju: Karo, parke, šuškavci i feminizam za jesen-zimu 2019)

PFW kao najuspešniji i najpopularniji uvek privuče najjača celebrity imena, koja se potrude da se o njihovim izdanjima raspišu modni portali i modni insajderi. Tako je bilo i juče kada su na PFW programu bile revije Diora i Saint Laurenta.

Na Dioru jedna od dama koja se istakla bila je ambasadorka brenda Jennifer Lawrence koja je na reviji francuske kuće došla u sivoj, tankoj tvid haljini, mini dužine, ustručenoj sa kaišem.

Zakopčana do grla, sa rukavima do lakta, Jennifer je haljinu iz najnovije kolekcije dodatno stilizovala kariranim cipelama na kitten štiklu i priličan špic sa šnalom, takođe iz jesenje kolekcije, dok je u beauty segmentu bila vrlo svedena - puštena kosa, rumenilo u boji breskve i balzam na usnama bili su jedino make-up "oružje" poznate glumice. 

(Jedina koja može da parira lepoti Monice Bellucci: Leatitia Casta u Milanu podsetila sve zašto je baš ona bila najveći evropski seks simbol 90-ih)

Nasuprot nje, francuska glumica i manekenka Leatitia Casta je izgledala vrlo seksi u maloj crnoj haljini na Saint Laurent reviji koja je sinoć prikazana na PFW.

Francuskinja je imala taj nonšalantni, zavodljivi seksepil koji ju je krasio i 90-ih kada je bila omiljeni model mnogih dizajnera, a posebno velikog Yves Saint Laurenta koji se sada sigurno "prevrće" u grobu kada vidi kakve manekenke (anoreksija čista!) šetaju modele s njegovim potpisom. 

LBD sa srcolikim detaljem u predelu grudi koji je opšiven sa sitnim draguljima, istakla je savršenu figuru 40-godišnje zvezde koja je za nadogradnju izabrala najbolje aksesoare: visoke platforme i razbarušenu paž frizuru, te prirodan make-up izgled.  

Koja je vama ipak bila bolje obuičena, Jenn ili Casta?

Mi nemamo nedoumicu!

Izbor je u nastavku....

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/