Uz pravu inspiraciju, nije teško izgledati elegantno poput slavnih ličnosti, piše Stil.

(Osam savršenih kombinacija boja zbog kojih žena izgleda savršeno! (FOTO))

Njihov izgled - šminka, frizura, odeća - kreiraju profesionalni šminkeri i stilisti. 

U ovom članku smo prikupili njihove omiljene modne trikove koje možete da iskoristite u gotovo svakoj situaciji.

Birajte garderobu sa horizontalnim prugama

Mnogi veruju da ih horizontalne pruge vizuelno čine punijima. Ali nije tako. Ako izaberete pravu boju i širinu, možete vizuelno da naglasite željena područja, kao što su bokovi. U isto vreme, struk će izgledati tanje. Izaberite odeću sa ravnim prugama i jednake širine.

Oblačite samo jedan komad široke odeće 

Ovo može biti džemper ili, obrnuto, pantalone (ili suknja). Dakle, naglasićete samo jedan deo svog tela, tako da će izgled biti veoma harmoničan. Ako obučete široke pantalone sa širokim džemperom, onda ćete izgledati punije bez obzira na vašu figuru.

Ne nosite široki pojas ako ste niski

Široki pojasevi izgledaju sjajno na visokim ženama, jer omogućuju da vizualno smanje njihov dugi torzo i da slika postane proporcionalnija. Ali ako ste niski, onda će uzak pojas delovati efikasnije.

Ne zaboravite na svetle naglaske

Korišćenje svetlih akcenata je jednako važno kao i odabir prave odeće. Ne plašite se da eksperimentišete. Ako imate minimalističku odeću u tamnoj boji, dodajte svetle detalje kao što su cipele, torbe ili detalji.

Koristite različite nijanse bele

Ponekad bela boja može da istakne nesavršenosti vašeg izgleda, na primer, ako nemate savršene bele zube. Onda možete da koristite manje detalje svetlo bele boje koji se neće isticati toliko, ili čak da izaberete druge zanimljivije nijanse slične beloj, na primer, svetlo bež, boju slonovače, ili neku puder nijansu. Izgledaćete bolje ukoliko pored bele obučete još neke svetle boje, na primer: svetlo plavu ili svetlo roze.