Ako pitate mnoge modne umetnike ko je pravio najbolje revije na svetu, doćićete do ova tri imena: Gianni Versace, Alexander McQueen i Karl Lagerfeld.

I dan, danas imate veliki broj ljudi koji žali što je modu napustio McQueen, možda i njen najveći showman koji je uspevao da na revijama dovede Kate Moss i pokaže je u vidu holograma.

(Istorija modnih revija: Kako je sve izgledalo na početku)

Sve te revije ovekovečio je Chris Moore, poznati fotograf koji nije propustio niti jednu sezonu, niti jedan FW ( Njujork, London, Milano i Pariz) u poslednjih pet decenija, i koji je ujedno i osmislio i proslavio "catwalk" fotografiju.

(Spektakularne revije iz 90-ih: Ovako su to one radile)

Sve njegove čuvene slike odnedavno se nalaze u knjizi Catwalking: Photographs by Chris Moore.

Moore je počeo tako što je bio uporan i molio je dizajnere da ga puste u svoje malene showroom prostorije gde su se prvobitno održavale revije.

Moore je tako fotografisao rađanje ready-to-wear mode u Parizu početkom 70-ih, zatim čuvenu Versace reviju na kojoj su supermodeli šetali i pevali na rime pesme Freedom u haljinama živopisnih boja, kao i početak dominacije Milana tokom 80-ih (nećete verovati kako su izgledale revije Dolce i Gabbane na početku) i diplomsku reviju Johna Galliana.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/