Već neko vreme modne kuće se takmiče koja će imati spektakularniju reviju održanu na lokaciji koja se smatra jednom od najlepših na svetu.

U tome za sada prednjače Chanel, Dior, Louis Vuitton, Gucci..., modni giganti čiji budžeti mogu da isprate megalomanske račune koji pokrivaju ne samo zakup luksuznog prostora, produkciju na svetskom nivou već i honorar modela, fotografa, frizera, šminkera, stilista, kao i dolazak V.I.P. zvanica.

(Dior oduševio modnu kritiku: Couture kolekcija o kojoj se priča u Parizu)

Upravo jedna takva revija održana je u Marakešu sinoć gde je Dior predstavio svoju Cruise kolekciju za 2020, a tim povodom doveo u egzotičan marokanski grad najveće blogere današnjice na čelu sa našom Tamarom Kalinić, te imponzantnu zvanicu celebrity dama i gospode. 

Inače, najnovija Cruise kolekcija francuske kuće urađena je u saradnji sa gostujućim lokalnim craft majstorima i dizajnerima koji su uspeli prepoznatljivoj estetici Diora da pruže taj unikatni marokansko-afrički rad koji se najbolje video u vidu veza i dezena.

Lokalne dizajnere i umetnike okupila je marokanska organizacija Sumano koja neguju tradicionalnu izradu tkanina, i koja je za ovu priliku uradila dekorativne jastuke, presvučene ručno rađenom tkaninom.

Revija je inače prikazana u palati El Badi Palace, a među 800 gostiju videli smo Jessicu Albu i Shailene Woodley, kao i Dianu Ross koja je izvela jednu pesmu na kraju revije. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/