Ženstvenost. Nežnost. Sofisticiranost. Simone Rocha poznata je po svojim bezvremenim komadima koje krase čipka, biseri, til, svila i unikatni vezovi. Ona je prvi irski dizajner koji sarađuje sa H&M-om, zbog čega će ujedno predstaviti i kolekciju koja slavi njeno interetničko nasleđe, izvor nepresušne inspiracije koji ju je definisao - od tradicije i zanata Hong Konga do najvećih umetničkih dela.

Inspirisana svojom modnom arhivom, kolekcija H&M x Simone Rocha prerađuje dizajnerkine favorite iz prethodnih kolekcija u urbane modne komade, te na taj način odaje počast ključnim kolekcijama koje su obeležile priču njene modne kuće. Upečatljiv je uticaj epohe Tjudorovih, divljeg cveća, portreta i fotografija, lutki i igračaka, a akcenat je na izraženim krojevima, bojama i detaljima koji svaki komad čine autentičnim.

"Izuzetno sam uzbuđena zbog saradnje sa H&M-om na ovoj specijalnoj kolekciji. Ona je kreirana u čast mog brenda i različitih uticaja koji su me oblikovali. I kao dizajnerka i kao kupac, oduvek sam bila veliki ljubitelj H&M-ovih dizajnerskih saradnji – Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons, ta neverovatna lista čiji sam sada i ja deo", rekla je Simone Rocha.

Obeležavajući deceniju modne kuće Simone Rocha, kolekcija će biti dostupna od 11. marta, a ideja je da se ljubiteljima mode prezentuju komadi koji će biti voljeni, čuvani i nošeni iznova i iznova. Ovo je prvi put da je Rocha uradila kolekciju za celu porodicu, što je ujedno i poziv svima da zakorače u njen bajkoviti svet.

"Simone Rocha bila je dugo na H&M-ovoj listi želja. Ova saradnja će omogućiti novoj publici da poseduje jedan specijalan deo dizajnerske istorije. Svi mi u H&M-u bili smo neizmerno nadahnuti što radimo sa dizajnerkom koja provodi toliko pažnje savremenoj ženstvenosti, i koja je toliko izvrsna i u zanatskom i u dizajnerskom stvaralaštvu - od procesa pravljenja specijalnih materijala do usavršavanja silueta, oblika i ukrasa. Svaki komad iz ove kolekcije je jedinstven, zbog toga što je rezultat višegodišnjeg rada i pedantnog istraživanja", izjavila je Ann Sofie Johansson, iza brenda H&M.