Iako važi da za torbe i cipele uvek izdvajamo više novca, jer je njihov kvalitet daleko važniji od kvaliteta prolaznih modnih krpica, granica ipak treba da postoji.

Naime, kompanija MSCHF predstavila je tzv. Birkinstock sandale, koje čine kombinaciju klasičnih Birkenstock sandala i Birkin torbi od krokodilske kože (nijedna od ove dve marke ih nije zvanično odobrila). Kreativni direktori MSCHF izjavili su da im je bio veliki izazov da uništavanjem skupih, prestižnih stvari načine nešto sasvim novo, takođe luksuzno. Oni smatraju da, ako su Birkin torbe važile za investicijuvredniju od zlata, onda to moraju biti i nove sandale, napravljene od njih. Tako se kreću i cene - od 36 000 do 76 000 dolara.

Ove ''Birkinstock'' sandale koštaju sumanutih 76 000 dolara! Pogledajte kako izgledaju
Foto: Profimedia 
Foto: Profimedia

Ovo je drugi put da je MSCHF šokirao svet, od 2019. godine kada je predstavio tzv. Isusove cipele, koje su se odnosile na Nike Air Max 97 potopljene u reku Jordan. Vodeći se parolom što bizarnije, to prodavanije, ograničenu seriju rasprodali su vrlo brzo, i to za 1425 dolara po paru.

A da svaka roba nađe svog kupca,  ispostavilo se i u slučaju novih ozloglašenih Birkinstock sandala. Ove nedelje, reper Future se na svom Instagram nalogu pohvalio najekskluzivnijim sandalama ikada.