Već par godina svi širom planete smo ludi za simpatičnim dizajnerom iz Francuske koji je 2009. godine, sa svojih devetnaest godina, osnovao sopstveni brend. Njegove mini torbe, masivni šeširi, zemljani tonovi odeće i minimalistički krojevi osvojili su nas i naterali da bdimo nad Instagramom i željno iščekujemo svaki novi komad iza kog stoji Simon Porte Jacquemus.

Svaka nova revija iznova oduševljava, bilo da je u polju lavande ili među suvim klasjem, sve je sem onoga što tradicionalno možemo nazvati revijom, jer je performans za sebe. Jacquemes je definitivno brend koji obeležava savremeno doba. Njegovu modernost osim autentičnog, a opet komercijalnog dizajna obeležava i viralnost i prisutnost na digitalnim platformama, naročito Instagramu. Međutim, osim pomenute modernosti, on sve vreme ostaje dosledan nečemu prapostojbinskom i osnovi postojanja, a to je ljubav.

Tim sa kojim radi nije veliki, a svi zaposleni su deo njegovog društva ili porodice. Samo ime je oda ljubavi prema majci koja je bitna figura u njegovom životu i stvaralaštvu, a neretko zahvalnost odaje i svom životnom partneru Fabienu, koji je u brendu zadužen za finansije. Prošle godine, zvezda Instagrama postala je i njegova baka koja je obukla odeću iz njegove najnovije kolekcije.

Ovih dana šarmantni Francuz u fokus svog stvaranja opet stavlja ljubav i to onu najogoljeniju i najiskreniju, bez trunke cenzure. Uprkos brojnim komentarima koje često dobija od homofoba, na najnovijim fotografijama koje je objavio na Instagramu on slavi lepotu različitosti ljubavi i međusobnih odnosa između ljudi koji su različitih boja kože i seksualne orijentacije. Autor fotografija je Tom Kneller, koji je već poznat po svom sirovo nežnom stilu prema onom što fotografiše. Noseći najnoviju kolekciju iza koje stoji naziv L`Amour, modeli na fotografijama su stvarni, obavijeni ljubavnim zanosom, strašću i nežnošću.

Kao što je i sam napisao u opisu nedavnog selfija sa partnerom: LOVE ALWAYS WINS!

Tekst: Iva Parađanin