Koža, saten, svila i raskošni modeli nasuprot over-size pantalonama i širokim bermudima učinili su da je ovaj dan bio prepun raznolikosti i kreativnih ideja koje nikog nisu ostavile ravnodušnim.

John Galliano - Upecatljivi mantili i haljine sa naborima u origami stilu. Over-size komadi odeće i šeširi, balon suknje i kombinezoni ostavljaju najjači utisak.

Hermès - Potpuno očekivano da će se kratori odlučiti za materijale koji su sumbol luksuza – koža i svila. Kratke bermude, kombinezoni i velike torbe su must have sledeće sezone, a još jedan zanimljiv detalj na reviji je i ležerno vezana kravata od svile.

Celine - Lagodno i komotno su ključne reči ove kolekcije. Bez oštrih linija, većina modela je ravno krojena obezbeđujući osećaj komotnosti a da pri tom ne ugrozi ženstvenost i eleganciju. Cipele od krzna u crnoj i jarkim bojama su detalj koji ne ostavlja ravnodušnim.

Kenzo - Haljine i kombinezoni bez ramena u safari bojama, široke bermude i over – size pantalone. Mirni tonovi  prošarani animal printom u žuto-plavoj i crveno-zelenoj kombinaciji.

Givenchy - Kolekcija sa pomalo religioznim momentima koji se ogledaju u svešteničim kragnama, biskupskim rukavima i odsustvu boja. Preovlađuju crna i bela kao osnova nadograđene nijansama sive, a bebi plava je jedina koja je izašla iz šablona i unela kolorit .

Andrew Gn - Kolekcija stvorena za večernje izlaske vojvotkinja i princeza. Kraljevski krojevi i materijali, luksuzni vez na satenu. Kreator ističe liniju ali bez aludiranja na erotiku. Dužine ne kraće od kolena, linije koje prate telo ali nisu previše pripijene materijali i boje koji simbolizuju luksuz i prefinjenost.

Šesti dan Pariske nedelje mode bio je ispunjen luksuzom, skupim materijalima, mirnim tonovima i visokom elegancijom.