Poklonici mode mogli su da uživaju u raznolikosti koju su kreatori prikazali na različitim mestima u Parizu. Retro i futuristički, ženstveno i dečački, urbano i rustično su samo neke od naizgled nespojivih formi koje vas očekuju na proleće sledeće godine.

Za razliku od svoje revije u Njujorku na kojoj su bile dominantne pruge, Marc Jackobs je za Louis Vuitton izabrao kvadratne oblike po uzoru na dobro poznatu damier šaru koja se obilato koristi na torbama. Inspirisan 60-im godinama prošlog veka, kreator se odlučio za haljine i suknje u maksi, mini i midi dužinama u dvobojnoj kombinaciji jakih kontrasta. Da ne bude sve poput šahovske table, bilo je i komada sa cvetnim motivima, ali i belih mini haljina.

Elie Saab za proleće preopručuje kraljevsko plavu, tirkiznu i malina roze koje su dominirale na reviji. Pantalone i košulje zakopčane do kragne bile su samo uvod u ono što su svi očekivali. Za razliku od ranijih kolekcija Saab je uneo malo svežine u eleganciju predstavljajući komade od štampanih materijala, bermude i jakne. Naravno, ono što ovog stvaraoca čini miljenikom ženskog sveta jesu njegove haljine. Svila, čipka i til su samo pomoćna sredstva kojim Elie Saab stvara haljine dostojne boginja.  Bez obzira na dužinu, haljine od fine čipke naglašavaju senzualnost ali i romantičnu notu.

Pedesete verovatno nikada nisu imale bolju modernu verziju od ove na reviji Miu Miu. Duge suknje, široki sakoi, ¾ rukavi i dugačke rukavice. Zanimljiv spoj konvencionalnog šika i materijala poput džinsa.

Talbot Runhof su bili fokusirani na večernji izgled pa su tako haljine i mantili preovlađivali na pisti. Materijali od šljokica stvarali su efekat holograma i iluzije, a neki krojevi su podsetili na Audrey Hepburn look.

Nakon devet dana završen je Pariski Fashion Week čime je zatvoren krug modnih dešavanja u četiri svetske metropole.