Nakit je inspirisan muzikom koju stvara Florence.

Kako se kolekcija pojavila na tržištu pred Dan zaljubljenih, ne čudi činjenica da je među prstenjem, ogrlicama, minđušama i lančić sa medaljonom u obliku srca.

Florence, koja je poznata i po svom specifičnom stilu odevanja, svoje interesovanje za modu je pokazala i saradnjom sa Fridom Giannini, koja je za nju napravila nekoliko jesenjih linija outfita, kreiranih specijalno za njenu evropsku i američku turneju Ceremonial.

"Veoma sam zahvalna Fridi i radujem se nekoj našoj novoj saradnji", rekla je Florence tim povodom.

Frontmenka benda The Florence and the Machine priznaje da bi i sama volela da dizajnira odeću, ali ipak brine da bi njen prefekcionizam učinio taj posao gotovo nemogućim.

"Zaista mi se dopada ideja da dizajniram sopstvenu kolekciju. Definitivno ću razmišljati o tome u budućnosti. Vrlo sam precizna kada su u pitanju stvari koje mi se dopadaju, pa bi mi zato verovatno trebalo veoma mnogo vremena da zavrišim posao",  dodala je ona.

Engleska pevačica Florence Welch predstavila je svoju prvu kolekciju nakita. Sedmodelna linija može da se poruči na komercijalnom sajtu muzičarke, Flotique.com.