Modne vinjete su svojevrstan umetnički projakat BFWa, koji ima lepu tradiciju i predstavlja različite dizajnerske koncepte. Na Modnim vinjetama dizajneri  predstavljaju svoj autorski rad u formi instalacije, performansa, video rada ili dramsko-scenske igre.

Na 33. Perwoll Fashion Week-u, u okviru Modnih vinjeta predstavili su se mladi dizajneri Lada Dragović, Tijana Žunić,  zatim studenti treće godine dizajna tekstila, Fakulteta Primenjene umetnosti u klasi profesorke Gordane Ćirić Krstić. Pored njih, svoje najnovije modele prikazali su i njihove starije kolege Vladimir Lazarević, Dejana Momčilović i Vlada Savić.

Danas je na programu Fashion Conference od 18h, na kojoj predaju gosti iz Londona – Martyn Roberts(Fashion Scout), Hanna Kontu( London College of Fashion), Bevv Gray( Bloody Gray PR London). Nakon toga, od 21h Jayne Pierson( London) I revija mladih dizanera.

Jedan od već omiljenih programa u okviru Belegrade Fashion week-a, Modne Vinjete, kao i prošlog proleća, održane su u renoviranom prostoru Mikser House u Karađorđevoj ulici.