U vrlo maštovito osmišljenoj scenografiji, s konceptom gozbe, nakit je postavljen kao hrana na velikom stolu za kojim su sedele manekenke u kreacijama Ines Janković. Ovako drugačiji pristup prezentaciji kolekcija je oduvek bio karakterističan za Ines Atelier.

Prisutni gosti  bili su u prilici da prvi vide komade koji će svoju evropsku premijeru doživeti u januaru 2014. u Parizu, na sajmu Who’s next.

Nova kolekcija nakita sadrži dve linije. Prvu liniju čine komadi izrađeni od Swarovski kristala, upredenih traka, svilenih gajtana i metalnih komponenti. Bogat kolorit, masivan izgled, atraktivan dizajn daju ono što odlikuje ovaj nakit, tzv. statement jewellery.

Druga linija predstavlja kontrast prvoj. Karakteriše je minimalistički dizajn, u vidu svedenih formi i pročišćenih linija. Ines je u izradi ovog dela kolekcije koristila mahom metalne delove u kombinaciji sa poludragim kamenjem.

Osim u beogradskom showroom-u  u Dositejevoj 22/2, nakit sa potpisom INES Atelier se može kupiti i u Hrvatskoj, kao i na čuvenom sajtu Caratime.com koji pokriva Evropu i SAD. Za narednu godinu, u planu je ekspanzija na evropsko tržište i saradnja sa vodećim showroom-ovima.

Među gostima, našle se brojne dame i gospoda iz kulturnog i javnog života, kao što su glumice Nataša Ninković, Jelena Gavrilović i Irma Milović, ali i Tijana Todorović, koja je  puštala muziku, zatim Irena Mišović, Duška Jovanić, Dragana Ćosić, Jasmina Holbus i koleginice Iva Stefanović i Jelena Stefanović i mnogi drugi..

U prostoru restorana Dijagonala 2.0, predstavjena je nova kolekcija nakita brenda INES Atelier, iza koga stoji uspešna dizajnerka Ines Janković.