Ukoliko ste se bilo kada pitali šta to imaju zajedničko Cara Delevingne, Gwyneth Paltrow i Adele (ako izuzmemo da su extra talentovane i prelepe), sada znate! Sve tri su kreirale torbe za modnu kuću Fendi. 

U želji da na poseban način obeleže otvaranje butika u Londonu (New Bond Street), luksuzna italijanska kuća je odlučila da angažuje određenu grupu poznatih žena i zamoli ih da dizajniraju svoju verziju slavnog modela Peekaboo

Tako smo dobili malu, ali fantastičnu kolekciju torbi koju su osmislile pored tri pomenute dame i Naomie Harris, Jerry Hall, Georgia May Jagger, Zaha Hadid i još mnoge druge.

Tokom dizajniranja, dame su se vodile samo jednim: Ništa nije nemoguće! Torba koju je glumica Naomie Harris dizajnirala je posvećena Nelsonu Mandeli, torba s potpisom manekenke Jerry Hall je u lakovanoj koži vatreno crvene boje, dok je Peekaboo by Gwyneth nekako ispala najelegantnija u klasičnoj crno-beloj varijanti.

Ova kolekcija pored estetske strane ima i humanu, s obzirom da će prihod od prodaje ići u fond Kids Company koji se bavi mladima, i to posebno onima koji žive u manjim mestima i siromašnijim krajevima Engleske. Torbe je moguće kupiti samo u periodu od 1. do 30. maja ove godine.

Slavni model torbe sa potpisom kuće Fendi dobio je nekoliko krajnje chic varijanti koje su osmislile neke od najvećih ikona stila današnjice!