Bio je dovoljan jedan pogled na street style izveštaje koji su nam stigli iz Njujorka, a kasnije i Londona pa da otkrijemo u koji detalj su zaljubljeni svi modni urednici, blogerke i ostali zaljubljenici u modu.

Ako pitate Oliviju Palermo, Elenu Perminovu i ostale cure, nema dileme: glavni detalj koji će obeležiti jesen su rese! Rese na torbi, rese na kožnoj jakni, rese na haljini, rese na pantalonama, na cipelama, ponču, kardiganu, duksu, šeširu. Ne postoji revija na kojoj nismo videli neku fashionistu stilizovanu u atraktivan detalj s resama.

Odevne kombinacije koje imaju neki statement detalj sa resama po difoltu pretenduju da budu u centru pažnje, pa se mnogi, čak i iskusne fashioniste ustručavaju da svoj stil obogate nekim komadom koji ima momenat "resa".

Zahvaljujući sledećim street style kombinacijama koje smo upamtili kako u Njujorku, tako i Londonu, ovaj izazov nije toliko heavy i nemoguć za postizanje. Zato na listanje slika u galeriji po inspiraciju, i sutra da smo vas videli kako šetate gradom u kombinaciji s "fringe" detaljem.

Ukoliko ne znate kada je pravo vreme da počnete eksperiment sa resama, mi kažemo: SADA!