Ako se mi pitamo, ne postoji slavniji (ili da se bolje izrazimo popularniji) duo u modnom svetu od Domenica Dolce i Srefana Gabbane! Ako i postoji, definitivno ne zaslužuje epitet najzanimljivijeg i najintrigantnijeg. Ne, nakon emotivnog događaja koji se desio tik pred start Milano Fashion Week izdanja.

Naime, u želji da obeleži na poseban način MFW, jedna polovina dua, Stefano Gabbana je napisao, a potom objavio u italijanskom listu Corriere della Sera, emotivno i dirljivo pismo svom bivšem partneru i čoveku koji je njegov poslovni partner već punih 29 godina.  

Evo šta tamo piše:

“Dragi Domenico,

Nikada ti do sada nisam napisao pismo. Mislim da je to bilo prevashodno zato što mi nikada nisu bile potrebne reči da opišem ono što sam osećao prema tebi. Ti i ja smo bili jedno. Mi smo disali kao jedno. Bio je dovoljan jedan pogled, pa da znamo šta onaj drugi misli. Da, ovo je prvi put da ti pišem, i moram da priznam, osećam se malo čudno.

Naši razgovori su bili kao ping-pong igra: ja započnem neku misao, ti je završiš, ti poželiš da podeliš utisak o nečemu, ja te prekinem, odnosno kažem upravo ono što si ti pomislio da kažeš. Sad kad pišem, sve mi se čini čudno i drugačije jer u ruci imam olovku i papir, i reči mi se čine nekako heavy, a mi smo mnogo više od reči i uvek ćemo biti.

Brend smo pokrenuli bukvalno od nule, ali smo ga izgradili s ljubavlju i neverovatnom pasijom koju je oblikovala i hranila naša ljubav. Oslanjali smo se jedan na drugog, međusobno podržavali, uspevajući da prevaziđemo sve prepreke i predrasude. Čak i danas kada više nismo zajedno, zahvaljujući tom osećanju, toj neraskidivoj vezi, mi nastavljamo da radimo zajedno i da se zajedno suočavamo sa srećnim i tužnim momentima koje nam život režira. Ti si moja porodica i uvek ćeš to biti.    

Prošlo je dosta godina od kada sam te upoznao, i sve se promenilo, a opet i nije. Emocije koje sam tada osetio, samo su se transformisale u drugi oblik, donoseći mi spektar prelepih osećanja. Ti i ja ćemo uvek biti nešto jedinstveno u mom životu, kao i pismo koje ti pišem.  

Volim te, Stefano.”